Search
Generic filters

Andere Bronnen

NASLAGWERKEN

Subtitel: Verificatieboek echtheidskenmerken van wettelijke identiteitsdocumenten –  Uitgeverij PG Support BV – Veenendaal, 14e druk 2021 – Auteurs: G.H. van Workum en P.J. Roelofsen – ISBN/EAN 978 90 77961 13 1.

Het verificatieboek voor (NEN 4400-1) werkgever, overheid (decentraal) bestuursorgaan, politie, financiële dienstverlener, advocaat, ziekenhuis of andersoortige (zorg)instelling, dienst of bedrijf dat te maken heeft met het controleren van identiteitsdocumenten.

Basiskennis documentcontrole behandelt één voor één de echtheidskenmerken die kunnen voorkomen in identiteits- en waardedocumenten.

Auteur J.H.J. Hollegie beschrijft in dit boek hoe men een echtheidskenmerk moet ‘lezen’ om te bepalen of een document echt is of vals. Tevens bevat Basiskennis documentcontrole een overzicht van de soorten documenten die als identiteitsdocument in Nederland, de Europese Unie, de Europese Economische Ruimte en de Schengenlanden gelden.

De informatie uit Basiskennis documentcontrole, gecombineerd met de informatie uit databanken als www.identiteitsdocumenten.nl. (Nederlandse documenten, gratis), EDISON-Paspoorten (alle identiteitsdocumenten ter wereld, niet gratis) en brochures/uitgaven van overheid en uitgevers, maakt sluitende controle mogelijk. Basiskennis documentcontrole beschrijft daarbij hoe men naar echtheidskenmerken moet kijken, de genoemde databanken en uitgaven beschrijven waar men moet kijken.

APP’s

Deze app informeert u over de echtheidskenmerken die zijn toegepast in paspoorten en identiteitskaarten, documenten voor vreemdelingen en rijbewijzen. Ontwikkeld door de Rijksoverheid, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens. Vereist iOS 9.3 of nieuwer. Compatibel met iPhone, iPad en iPod touch.

Laat u niet zomaar kopiëren. Met de KopieID app beschermt u uw identiteitsgegevens. Maak met KopieID zelf een veilige kopie van uw identiteitskaart, paspoort of rijbewijs. Vereist iOS 11.0 of nieuwer. Compatibel met iPhone, iPad en iPod touch.

Met de DID monitor worden ervaringen gedeeld over het ontwerp en gebruik van identiteitsdocumenten als paspoorten en identiteitskaarten. De App is bedoeld voor professionals in de veiligheidsketen en burgers die professioneel te maken hebben met het gebruik van identiteitsdocumenten. Vereist iOS 8.0 of nieuwer. Compatibel met iPhone, iPad en iPod touch.

WEBSITE’s

Het controleren van paspoorten en Nederlandse identiteitskaarten is een onderdeel van uw werk. Een goede vormgeving van het paspoort en de Nederlandse identiteitskaart is hiervoor belangrijk. Het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties is hiervoor verantwoordelijk en ziet het als haar taak om u hierbij goed te ondersteunen. Om te leren van ervaringen van mensen die paspoorten en Nederlandse identiteitskaarten controleren, is deze monitor ontwikkeld.

De monitor bestaat uit twee delen. In Deel 1 vragen we u naar een ervaring die u hebt meegemaakt tijdens uw werk als controleur. We weten wat uw werk inhoudt, maar we zouden meer willen weten hoe het ECHT verloopt. We hopen dat u ons wat kunt vertellen over situaties die zijn voorgevallen zodat we hiervan kunnen leren. In Deel 2 vragen we wat u vindt van de echtheidskenmerken van het paspoort en de Nederlandse identiteitskaart. We hopen dat we kunnen leren van u, zodat we beter in staat zijn om u te ondersteunen in uw werk. Ik nodig u dan ook van harte uit om regelmatig, anoniem, uw ervaringen te delen en suggesties te doen. Waarvoor bij voorbaat hartelijk dank, Ga naar . . . .

Geautomatiseerd systeem waarin de echtheidskenmerken staan van meer dan 2500 reis- en verblijfsdocumenten uit 200 landen, ontwikkeld door de dienst Nationale Recherche Informatie, in samenwerking met de immigratiediensten van de VS, Canada en Australië  Lees meer . . . .

PRADO – Openbaar onlineregister van authentieke reis- en identiteitsdocumenten. De informatie over Europese reis- en identiteitsdocumenten in deze gegevensbank is nog niet volledig; een aantal documenten of versies van documenten ontbreekt nog. Gelieve deze webpagina’s over enkele dagen opnieuw te bezoeken; wellicht is het document dat u zoekt in de tussentijd aan onze gegevensbank toegevoegd.
Bij het controleren van beveiligingskenmerken van documenten: KIJK, VOEL, KANTEL!
Vragen over een document, ongeacht de herkomst ervan, dient u aan uw nationaal contactpunt te richten. Alleen daar kunt u aanvullende informatie krijgen (onder meer over buitenlandse documenten) Ga naar . . . .

With Keesing Documentchecker you can verify the authenticity of ID documents and banknotes against the most up to date information from around the world. Perfect reference material at your disposal to inspect security features. Continuously updated and always accessible. Lees meer . . . .

error: Deze content is beveiligd !!
Scroll naar top