Abonnementen

A B O N N E M E N T E N

DE IDEALE KENNISBRON VOOR UW MEDEWERKERS

De website Echtheidskenmerken.nl kent twee niveaus. Het eerste niveau is speciaal ontwikkeld voor Frontoffice-controleurs, die zich in de eerste-lijn bevinden en regelmatig een identiteitsdocument of een bankbiljet moeten controleren, al dan niet gebaseerd op een wettelijke verplichting. De website is een gebruikersvriendelijk naslagwerk. Met drie stappen kan uw medewerker het te controleren echtheidskenmerk direct raadplegen. De echtheidskenmerken worden aan de hand van afbeeldingen en tekst eenvoudig uitgelegd. Na het raadplegen van een echtheidskenmerk is het in veel gevallen al mogelijk om een beslissing te nemen; doorgaan met het proces of verwijzen naar het tweede niveau: de Backoffice.

FRONTOFFICE - CONTROLEURS

175,00
PER JAAR
 • Echtheidskenmerken Nederlandse Identiteitsdocumenten
 • Echtheidskenmerken Euro-Bankbiljetten
 • Echtheidskenmerken Beveiligde Maatschappelijke Documenten
 • DocuCheck
 • -
 • -
 • * Exclusief BTW

BACKOFFICE - CONTROLEURS

225,00
PER JAAR
 • Echtheidskenmerken Nederlandse Identiteitsdocumenten
 • Echtheidskenmerken Euro-Bankbiljetten
 • Echtheidskenmerken Beveiligde Maatschappelijke Documenten
 • DocuCheck
 • Kennisbank
 • * Exclusief BTW

PREMIUM

350,00
PER JAAR
 • Echtheidskenmerken Nederlandse Identiteitsdocumenten
 • Echtheidskenmerken Euro-Bankbiljetten
 • Echtheidskenmerken Beveiligde Maatschappelijke Documenten
 • DocuCheck
 • Kennisbank
 • Online cursus "Check Echtheidskenmerken First" voor 3 personen
 • * Exclusief BTW

FRONTOFFICE-CONTROLEUR

Het eerste niveau is speciaal ontwikkeld voor de Frontoffice-controleur die tijdens de dagelijkse werkzaamheden identiteitsdocument en/of bankbiljetten controleert en in voorkomend geval twijfels krijgt over één of meerdere echtheidskenmerken van het te controleren document. De controleur kan dan gebruikmaken van de website en in drie clicks het te controleren echtheidskenmerk opvragen. Alle echtheidskenmerken worden duidelijk in beeld gebracht, variërend van 1 tot wel 10 foto’s van het desbetreffende kenmerk. Daarnaast is er een heldere uitleg hoe het echtheidskenmerk op een efficiënte manier kan worden gecontroleerd. Door de foto’s te vergelijken met het te controleren document krijgt de controleur een duidelijk antwoord of het een authentiek document is of eventueel een falsificaat is. Ook bevat het eerste niveau een controlemiddel, namelijk DocuCheck. Hiermee kan de Frontoffice-controleur de machine leesbare zone van alle paspoorten en identiteitskaarten wereldwijd controleren of er eventueel veranderingen zijn aangebracht. Leeftijdscontroles uitvoeren, BSN nummers controleren en zelfs een verificatie uitvoeren op het BTW identificatienummer van ondernemers in de gehele Europese Unie.

BACKOFFICE-CONTROLEUR

Het tweede niveau is bedoeld voor de Backoffice-controleur of manager die uiteindelijk de beslissing moet nemen of ze het gecontroleerde document wel of niet kunnen accepteren. Dit niveau bevat alle informatie en het controlemiddel welke ook ter beschikking staat van de Frontoffice-controleurs, maar daarnaast heeft de Backoffice-controleur of manager de beschikking over een uitgebreide Kennisbank. De Kennisbank bevat meer gedetailleerde informatie over een bepaald kenmerk of techniek, die gebruikt wordt tijdens het productieproces van een beveiligd document. De Kennisbank bevat momenteel meer dan 70 onderwerpen die uitgelegd worden aan de hand van tekst, foto’s en video’s. Deze Kennisbank is niet statisch en er zullen telkens nieuwe onderwerpen worden toegevoegd. Het voordeel van de Kennisbank voor de Backoffice-controleur is dat indien een meer diepgaande controle nodig is, waarbij ook gekeken dient te worden naar gebruikte druk- of personaliseringstechnieken, de controleur de karakteristieken van dergelijke technieken kan vinden in woord en beeld met een heldere toelichting.

PREMIUM

Het Premium abonnement is een compleet pakket waarin alle aspecten voor een controleur of manager onder zijn gebracht om effectief documentfraude te bestrijden. Om te beginnen bevat het pakket informatie over alle Nederlandse identiteitsdocumenten, eurobankbiljetten en andere waardedocumenten. Deze informatie is noodzakelijke om uiteindelijk te kunnen beslissing of het gecontroleerde document wel of niet geaccepteerd kan worden. Daarnaast is er een uitgebreide Kennisbank aanwezig met gedetailleerde achtergrond informatie over een bepaald kenmerk of techniek, die gebruikt wordt tijdens het productieproces van een beveiligd document. De Kennisbank bevat momenteel meer dan 70 onderwerpen die uitgelegd worden aan de hand van tekst, foto’s en video’s. Ook bevat het pakket een controlemiddel, namelijk DocuCheck. Hiermee kunt u de machine leesbare zone van alle paspoorten en identiteitskaarten wereldwijd controle of er eventueel veranderingen zijn aangebracht. Leeftijdscontroles uitvoeren, BSN nummers controleren en zelfs een verificatie uitvoeren op het BTW identificatienummer van ondernemers in de gehele Europese Unie.

Het pakket bevat ook een online e-learning met de toepasselijke naam “Check Echtheidskenmerken First”. Deze online opleiding bestaat uit 10 modules die de diverse echtheidskenmerken behandelen van de Nederlandse identiteitsdocumenten. Echter veel van deze echtheidskenmerken worden ook in buitenlandse paspoorten en identiteitskaarten toegepast, zodat de opgedane kennis ook gebruikt kan worden voor deze documenten. Elke module sluit af met een korte toets zodat de informatie beter beklijfd in het geheugen van de cursist. De laatste module is de eindtoets. In deze toets komen alle onderwerpen aan de orde van de e-learning. Wanneer de cursist 75% of meer van de vragen goed heeft, is deze geslaagd voor deze opleiding en kan er een certificaat worden uitgeprint als bewijs van het met goedgevolg doorlopen hebben van de opleiding.

TRAININGEN

Naast het aanbieden van informatie over de Nederlandse identiteitsdocumenten ontwikkelen en verzorgen wij ook trainingen.  Als u geïnteresseerd bent in het opleiden van het eigen personeel dan is de e-learning, genoemd in het Premium abonnement, een ideale oplossing c.q. aanpak voor u. Deze opleiding wordt online aangeboden maar het is ook mogelijk om de opleiding  klassikaal te verzorgen. Wij hebben veel ervaring met het geven en ontwikkelen van trainingen en hebben de noodzakelijk tools in huis om deze trainingen interactief te maken. Als u met de gedachte loopt om uw personeel een opleiding over documenten te geven, aarzel niet en neem contact met ons op voor een vrijblijvende analyse welke training u nodig heeft die het beste bij uw verantwoordelijkheden past in uw bedrijfstaken.

ECHTHEIDSKENMERKEN.NL helpt U om fraude te voorkomen

error: Deze content is beveiligd !!
Scroll naar top